Аргентина знову відкриває реєстрацію експорту сільськогосподарської продукції після девальвації валюти

Джерело:  S&P Global Platts
Аргентина песо

Уряд Аргентини відновив реєстрацію експорту сільськогосподарської продукції після введення заборони 12 грудня, повідомив 14 грудня секретаріат біоекономіки, який очолює Фернандо Віллєй.

«За допомогою цього документа цей Підсекретаріат агропродовольчих ринків та міжнародних переговорів інформує експортний сектор про відкриття реєстру аффідевітів закордонних продажів (DJVE) сільськогосподарської продукції, включеної до режиму, створеного Законом № 21453, починаючи з 10:30 14 грудня», – йдеться у наказі. біоекономіки.

Рішення було оголошено невдовзі після зустрічі між секретаріатом біоекономіки та Liaison Table, сільськогосподарською асоціацією для обговорення недавніх заходів міністра економіки Луїса Капуто.

Аргентина 13 грудня девальвувала місцеву валюту до 800 песо за 1 долар і оголосила про «змішаний» обмінний курс для експорту сільськогосподарської продукції. Цей захід розглядається як частина програми уряду президента Хав’єра Мілеї щодо скорочення бюджетного дефіциту та стримування інфляції.

Офіційна газета країни вказала змішаний обмінний курс для експорту сільськогосподарської продукції, оскільки ліквідація цих продажів тепер може становити 80% через офіційну біржу, а 20%, що залишилися, – через неофіційну місцеву біржу. Таким чином, загальний обмінний курс для експортерів становить приблизно 850 песо за 1 долар.

12 грудня уряд Аргентини закрив свій реєстр для обліку експорту зернових, олійних культур та субпродуктів, таких як соєва олія та шрот. Учасники ринку заявили, що це було зроблено для збільшення податкових надходжень, які після подальшої девальвації валюти будуть набагато вищими.

Деякі учасники ринку очікують зниження експортних податків у довгостроковій перспективі та нової девальвації песо для подальшого збільшення доходів.

Аргентина застосовує низку експортних вимог, таких як реєстри експортерів та використання завірених декларацій про закордонні продажі (DJVE) для реєстрації експорту певних сільськогосподарських продуктів. Використання DJVE забезпечує більш стабільний приплив іноземної валюти і надає інформацію про прогнозований обсяг експорту.

За даними Зернової біржі Буенос-Айреса, урожай кукурудзи в Аргентині у 2023-2024 роках оцінюється у 50 мільйонів тонн, а врожай сої – у 50,50 мільйона тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!