Аргентина завершила жнивувати сою

Джерело:  Oilworld
соя жнива

Аргентинський сезон сої 2023/24 завершився збиранням урожаю у розмірі 50,5 млн тонн, що є найвищим показником за останні п’ять років, повідомила у четвер Зернова біржа Буенос-Айреса, навіть незважаючи на те, що сильна літня спека висушила врожай.

Спочатку біржа прогнозувала врожай у 52,5 млн тонн.

«Жнива сої вважаються завершеними», — йдеться у щотижневому звіті біржі, де зазначається, що середня врожайність склала 29,9 центнера (2,99 тонни) з гектара, що є другим за величиною показником за останні п’ять сезонів.

За офіційними даними, станом на 26 червня аргентинські фермери реалізували 44,3% виробленого ними зерна. Уряд оцінює врожай сої цього сезону в 49,7 млн ​​тонн, повідомляє oilworld.ru з посиланням на Рейтер.

Американська країна є найбільшим експортером соєвої олії та шроту.

Що стосується кукурудзи, біржа заявила, що фермери вже зібрали близько 62,9% посівних площ і що вона очікує, що врожай сезону становитиме близько 46,5 млн. тонн. В останні дні, додала вона, основна сільськогосподарська провінція Кордова зафіксувала більш високу врожайність, ніж очікувалося.

У звіті також йдеться про те, що фермери тим часом засіяли 85,3% з 6,3 млн га, прогнозованих на сезон пшениці 2024/25 року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!