Аргентина завершує збирання врожаю сої

Джерело:  OleoScope
соя

Аргентинські сільгоспвиробники практично завершили проведення збиральної кампанії соєвих бобів. До середини поточного місяця польові роботи пройшли на площі в 98% від плану (13,44 млн га), що на 4% вище за рівень попереднього тижня. Такі дані оприлюднили фахівці зернової біржі Буенос-Айреса.

«Неприбраними залишаються лише деякі площі на південному сході провінції Буенос-Айреса, де врожайність олійної вище за очікувану», – говориться в повідомленні.

До 15 червня в Аргентині намолочено близько 20,58 млн тонн сої при врожайності в 1,53 т/га. Очікується, що показник валового збору олійної за підсумком досягне 21 млн тонн.

Крім того, зазначають експерти, у країні триває збирання кукурудзи врожаю-2022/23. Поки що обмолочено 38% від плану – 2,6 млн га з 6,94 млн га. Поточний урожай зерновий оцінюється в 12,42 млн тонн при врожайності 4,77 т/га з прогнозованих 36 млн тонн.

«Низький рівень вологи в ґрунті в провінції Кордова може негативно вплинути на врожайність кукурудзи та призвести до зниження її загального виробництва в Аргентині», –резюмували на Біржі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!