Аргентина вироблятиме та експортуватиме більше пшениці

Джерело:  IDK
Аргентина

Очікується, що Аргентина вироблятиме та експортуватиме більше пшениці у 2024-25 МР на основі збільшення площ, згідно з звітом Служби закордонного сільського господарства (ФАС) Міністерства сільського господарства США.

Виробництво пшениці оцінюється в 18,6 млн тонн, що значно більше 15,7 млн ​​тонн, зібраних у 2023-24 МР. Посівна площа збільшилася до 6,2 млн гектарів, оскільки покращення умов у квітні та травні спонукало фермерів сіяти більше, ніж спочатку планувалося.

Експорт оцінюється в 12,4 млн тонн, що на 9,2 млн тонн більше, ніж у попередньому сезоні. Провідним напрямком буде Бразилія, за якою слідують Індонезія та кілька африканських країн, повідомила ФАС.

Виробництво кукурудзи оцінюється в 49 млн. тонн, що на 2 млн тонн менше, ніж у 2023-24 роках. Посівна площа скоротилася на 200 тис. гектарів.

«Посадка нового врожаю розпочнеться наприкінці серпня/початку вересня, і залишаються сумніви щодо того, якою буде загальна площа посівів після серйозної шкоди врожаю кукурудзи 2023-24 років, спричиненої незвичайно сильним нападом хвороби кукурудзяної карликовості в центрально-північній частині. більш ніж на 15 відсотків», – заявила ФАС. «У північних районах багато фермерів тепер посіяли пшеницю, щоб хоча б підтримувати сівозміну».

Експорт оцінюється в 35,5 млн тонн у 2024-25 роках порівняно з 34 млн тонн у 2023-24 МР.

«Продажі фермерів йдуть повільніше, ніж зазвичай, оскільки більшість фермерів перебувають у відносно хорошому фінансовому становищі і притримують кукурудзу та соєві боби якомога довше, очікуючи на відновлення цін», — заявила ФАС.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!