Аргентина виконає план продажу у рамках «соєвого долара»

Джерело:  OleoScope
Аргентина

Аргентинські сільгоспвиробники в період дії четвертої національної програми «соєвий долар» (5-25 вересня) реалізували близько 3,6 млн. тонн соєвих бобів. Про це повідомляє AgriCensus із посиланням на дані Зернової біржі Росаріо (BCR).

Мета програми, яка становить 4,5 млн тонн, буде досягнута вже цього тижня, оскільки до її кінця буде продано ще 1,2 млн тонн олійного насіння, вважають експерти. Середньодобовий обсяг продажів – 265 тис. тонн.

Нагадаємо, що дія “соєвого долара” завершиться 30 вересня. Продовження програми малоймовірне, вважає аналітик біржі Росаріо Хав’єр Пресіадо Патіньйо.

«Мета полягала в тому, щоб зібрати виторг [від продажів сої] до виборів, і цієї мети було досягнуто, крім того, залишилося трохи нереалізованої сої», – пояснив він.

Під час першої схеми «соєвого долара», реалізованої у вересні 2022 р., продажі склали 13,2 млн тонн, тоді як у другій схемі у грудні 2022 р. вони досягли 5,3 млн тонн. Під час третьої схеми, яка тривала з квітня по червень ц.р., продажі склали 8,4 млн тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!