Аргентина відмовилася від підвищення експортного мита на агропродукцію

Джерело:  OleoScope
Аргентина

Аргентинська влада відмовилася від ідеї підвищення ставок вивізного мита на ключові агротовари, повідомили в агентстві OilWorld (Німеччина).

На цьому фоні пшениця і кукурудза, як і раніше, обкладатимуться експортним митом у розмірі 12%, а не 15%, як передбачалося раніше. Найімовірніше, незмінним залишиться і податок на вивезення соєвої олії та шроту – на рівні 31% замість 33%.

«Сильне опір з боку агропромислового комплексу змусило правлячу коаліцію відмовитися від анонсованого підвищення експортних податків. Таким чином, дебати щодо ефективного способу зниження великого фіскального дефіциту продовжаться», – говориться у звіті.

Там також наголошується, що аргентинські аграрії все одно можуть продовжити стримувати продажі сировини через несприятливі погодні умови в ряді регіонів країни, незважаючи на збереження розміру мит на колишньому рівні.

«Крім того, різниця між офіційним та неофіційним обмінним курсом песо по відношенню до долара США збільшилася приблизно до 30%, що спонукало аграріїв чекати на подальшу девальвацію песо, перш ніж продавати врожай», – додали в OilWorld (Німеччина).

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!