Аргентина стане другим за величиною покупцем бразильської сої у 2023 році

Джерело:  Feedlot
соя

За перші п’ять місяців 2023 Аргентина стала другим за величиною покупцем бразильської сої, оскільки їй довелося збільшити імпорт у відповідь на історичну посуху, яка серйозно вплинула на її врожай.

Офіційні дані показали, що експорт сої з Бразилії до сусідньої країни з січня до травня досяг 1,92 млн метричних тонн, тоді як обсяг поставок лише у травні становив 978 500 метричних тонн, хоча аналітики все ще бачать можливості для збільшення.

За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), в Аргентині, третьому за величиною світовому виробнику сої після Бразилії та США, урожай скоротився на 43% до 25 мільйонів метричних тонн у 2022/23 році. Зернова біржа Росаріо в Аргентині оцінює врожай у  20,5 мільйонів метричних тонн.

Аргентина, будучи великим експортером соєвої олії та шроту, була змушена збільшити імпорт соєвих бобів, який, як очікується, подвоїться до приблизно 9 мільйонів метричних тонн цього сезону.

Хоча очікувалося, що Бразилія задовольнить більшу частину цього попиту, обсягу експорту у травні було достатньо, щоб Аргентина випередила Іспанію і стала другим за величиною покупцем бразильської сої після Китаю.

Збільшення постачання бразильської сої допомогло покращити постачання аргентинським переробним підприємствам, які також почали закуповувати більше бобів у місцевих виробників після так званої урядової програми «соєвого долара», сказав Габріель Фалейрос, аналітик S&P Global Commodity Insights.

Це, як правило, обмежує в дуже короткостроковій перспективі потребу в новій лавині імпорту бразильських соєвих бобів, додав він, а також погодився з тим, що обсяги, які імпортує Аргентина, як і раніше, збільшуватимуться протягом року.

S&P Global Commodity Insights знизило прогноз загального обсягу імпорту сої Аргентиною цього року із 10 мільйонів до 9 мільйонів метричних тонн.

Аргентина має імпортувати близько 5 мільйонів метричних тонн із Парагваю цього року. За словами Фалейроса, очікується, що Бразилія експортує до сусідньої країни додаткові 2-3 мільйони метричних тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!