Аргентина розширить програму стимулювання експорту за межі соєвих бобів

Джерело:  Oilworld
Аргентина

Аргентина оголосила, що розширить програму стимулювання експорту на місяць. Програма, яка колись була доступна експортерам соєвих бобів та продуктів переробки, тепер буде запропонована всім експортним секторам у спробі збільшити відвантаження та залучити тверду валюту для поповнення мізерних резервів центрального банку.

Міра набула чинності у вівторок. Аргентинські агроекспортні фірми зможуть обмінювати 30% іноземної валюти, яку вони заробляють на альтернативних валютних ринках, які пропонують вигідніші курси, ніж офіційний, сказав Масса на прес-конференції з іноземними журналістами.

Міжнародні суверенні облігації Аргентини подешевшали, а її фондовий ринок впав у понеділок після того, як лівоцентрист Масса посів перше місце на недільних виборах і отримав місце у другому турі виборів наступного місяця.

Маса, який обійняв посаду міністра економіки трохи більше року тому, спостерігав за найгіршою економічною кризою в Аргентині за останні два десятиліття, коли річна інфляція у вересні досягла 138%.

Глава пероністської економіки також повідомив журналістам, що він сприятиме внесенню змін до бюджету на 2024 рік, щоб включити прогноз первинного профіциту бюджету у розмірі 1% ВВП замість раніше запланованого дефіциту у розмірі 0,9% ВВП.

Профіцит буде результатом “скорочення бюджетних та податкових пільг, які Конгрес санкціонує рік за роком”, – сказав міністр.

Маса набрала близько 37% голосів виборців у неділю, випередивши лібертаріанця Хав’єра Мілея, який отримав 30%, що несподівано змінило передвиборчі очікування.

Маса і Мілей тепер змагатимуться за те, щоб залучити майже 9 мільйонів виборців, що вагаються, перед другим туром виборів, призначеним на 19 листопада.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!