Аргентина продовжує знижувати прогнози урожаю пшениці

Джерело:  Зерно Он-Лайн
зерно

Дві найбільші зернові біржі Аргентини знову знизили прогнози врожаю пшениці, оскільки посуха та низькі температури завдали удару по врожайності і в найближчі тижні ситуація з опадами не покращає. Про це повідомляє агентство Зерно Он-Лайн із посиланням на агентство Reuters.

Старший аналітик Зернової біржі Росаріо Крістіан Руссо повідомив агентству Reuters, що врожай аргентинської пшениці в сезоні 2022/23, ймовірно, складе 16 млн т, що на 0,5 млн т менше попереднього прогнозу.

Прогноз урожаю пшениці на сезон 2022/23, опублікований у четвер Зерновою біржею Буенос-Айреса, становить 16,5 млн т, що на 1 млн т менше, ніж очікувалося раніше.

Аргентина є великим експортером пшениці, і її роль на світових ринках стала більш значущою на тлі глобальної кризи постачання, пов’язаної зі спеціальною військовою операцією Росії в Україні.

За прогнозами Зернової біржі Росаріо, урожай пшениці в Аргентині буде найнижчим за останні сім років і набагато меншим за торішній рекорд – 23 млн т.

Аналітик Крістіан Руссо сказав агентству Reuters, що погіршення прогнозів сталося у зв’язку з тим, що протягом кількох місяців опади були мізерними. Додаткові збитки посівам пшениці завдали нещодавні заморозки.

Збирання пшениці відбудеться у листопаді-січні.

Погода найближчими днями не порадує аргентинських фермерів. Згідно з прогнозом, опублікованим у четвер Зерновою біржею Буенос-Айреса, наступного тижня в основних районах виробництва пшениці істотних опадів не очікується.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!