Аргентина планує підвищити податки на експорт зерна

Джерело:  УкрАгроКонсалт
Аргентина

Новий уряд Аргентини, який очолює президент-лібертаріанець Хав’єр Мілей, намагатиметься підвищити податки на експорт кукурудзи та пшениці до 15% , хоча це не вплине на тарифи на сою та соєві продукти. Про це повідомляє місцева газета La Nacion з посиланням на офіційні джерела. Експортне мито наразі становить 33% для сої, 31% для соєвого шроту та соєвої олії та 12% для кукурудзи, пшениці та сорго. Агенція Reuters підтвердила повідомлення через джерело в аргентинській промисловості, яке безпосередньо знає про це.

Коригування експортних податків потребуватиме заходів Конгресу Аргентини. La Nación та інші місцеві ЗМІ повідомили, що уряд Мілея намагатиметься проштовхнути підвищення податків за допомогою законопроєкту, який буде представлено в Конгресі, хоча період дії цих мит ще не визначений.

«Після того, як ця надзвичайна ситуація в економіці закінчиться, ми збираємося рухатися вперед до скасування всіх експортних мит», — заявив міністр економіки Луїс Капуто.

Нагадаємо що  вже оголошено перші економічні заходи нового президента, що включають девальвацію аргентинського песо більш ніж на 50% до 800 песо за доллар та значне скорочення державних видатків.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!