Аргентина. Підсумковий баланс «соєвого долара»

Аргентина

Зернова біржа Буенос-Айреса проаналізувала остаточні показники Програми збільшення експорту (PIE), яка завершилася в п’ятницю, повідомляє infocampo.

П’ятниця була останнім днем операцій із ліквідації сої, і на Зерновій біржі Буенос-Айреса проаналізували реальний вплив.

«Загальний обсяг операцій досяг 6,4 млн тонн, що на 57 % нижче, ніж було обговорено під час першого видання Програми збільшення експорту (PIE). Однак різниця між обома програмами була зменшена в останній тиждень грудня в результаті прискорення торгівлі та ширшого календаря другої програми», — вказали в організації Буенос-Айреса.

Досягнувши 5,23 млн тонн транзакцій із соєвими бобами протягом грудня, не враховуючи перших днів програми, яка відбулася в листопаді, результат PIE II не відображав динамізму першої програми.

Нагадаємо, уряд Аргентини 25 листопада оголосив про встановлення пільгового курсу песо до долара США на продаж соєвих бобів у країні, який діятиме з 28 листопада по 31 грудня 2022 року. «Соєвий долар» було встановлено на рівні 230 песо за 1 долар США, тоді як офіційний курс складав 166 песо за долар.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!