Аргентина: обсяг експорту соєвого комплексу у травні став найвищим з 2020 року

Джерело:  Oilworld
соя

Травень – місяць, у якому в сезонному плані експортується найбільший тоннаж соєвого комплексу, і цього року за кордон було відправлено понад 5,1 млн тонн, що вище за середній показник за останні десять років за місяць, це найвищий обсяг з 2020 року і на 60% більше, ніж торік.

Із загальної кількості тонн, відвантажених у травні, трохи більше 3 млн тонн припадає на соєвий шрот, призначений в основному до Туреччини та Південно-Східної Азії, тоді як 543 000 тонн соєвої олії було експортовано до Індії як кращий пункт призначення, і , нарешті, 1,4 млн. тонн соєвих бобів було відправлено і майже виключно виїхав до Китаю.

У графіці на другу половину червня поки що зазначено, що судна мають бути завантажені 2,8 млн тонн, що відповідає соєвому комплексу. З них 700 000 тонн припадає на боби, які підуть до Китаю, 1,6 млн тонн – на соєвий шрот та понад 400 000 тонн – на олію. У разі завершення червень закінчиться відвантаженням 4,6 млн. тонн, що відповідає комплексу, що значно перевищує середній показник за останні 10 років.

Що стосується кукурудзи, то в травні було відвантажено понад 3 млн тонн зернових, що вище за середній показник за місяць за останні десять років, а накопичені поставки вже випереджають середній показник. Аргентинська кукурудза в даний час є найбільш конкурентоспроможною на ринку FOB.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!