Аргентина може відновити дію пільгового обмінного курсу для соєвого сектору

Джерело:  OleoScope
Аргентина

Аргентина може знову відновити дію механізму пільгового обмінного курсу для соєвого сектору в спробі збільшити обсяги відвантажень сировини за кордон з метою поповнення внутрішніх валютних резервів. Про це агентству Reuters повідомило джерело в уряді країни, знайоме з обговоренням такого плану.

«Він перебуває на стадії розробки», – сказав співрозмовник, коли його запитали про можливість запровадження чергового пільгового курсу.

У міністерстві економіки Аргентини відмовилися від коментарів для Reuters.

«Були проведені консультації [з боку уряду] щодо оцінки запасів та можливих ставок продажу [соєвих бобів]», – сказало інше джерело, що працює в секторі агроекспорту.

«Я чув про таку ініціативу, але не від уряду», – заявив Президент Аргентинської аграрної федерації (Federación Agraria Argentina, FAA) Карлос Ачетоні.

За словами міністра економіки країни Серхіо Маси, пільговий обмінний курс для торговців сої у вересні дозволив країні додатково залучити близько $8,16 млрд.

Нагадаємо, що два місяці тому аргентинські сільгоспвиробники могли відправляти на експорт тонну сої за пільговим курсом – 200 песо за $1, хоча офіційний курс на той момент був на рівні близько 139 песо за $1.

Згідно з офіційними даними, аргентинські фермери законтрактували вже 72,2% олійної (майже 32 млн тонн) урожаю сезону-2021/2022.

Аргентина є найбільшим у світі експортером соєвої олії і шроту, а також одним з ключових постачальником соєвих бобів на зовнішні ринки.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!