Аргентина готується експортувати кукурудзу до Китаю впереше за 15 років

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

Аргентина готується експортувати кукурудзу до Китаю, вперше за 15 років, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Вантажі, які збирає Cofco International Ltd., можуть бути першими після того, як Китай знову дозволив імпорт аргентинської кукурудзи після тривалих дипломатичних переговорів, повідомили у Ciara-Cec, Аргентинській національній групі експорту зернових культур, членами якої є великі сільськогосподарські торгові доми.

Кілька тижнів тому Аргентина завершила роботу над отриманням дозволу Пекіна на відкриття китайського ринку для своєї кукурудзи після досягнення угоди щодо санітарних вимог в 2023 році. Збір врожаю кукурудзи в Аргентині йде повним ходом, до 26 червня зібрано 55% врожаю.

Поставки кукурудзи до Китаю свідчитимуть про те, що дві країни підтримуватимуть міцні торгові відносини під керівництвом Хав’єра Мілея, який колись пообіцяв обмежити зв’язки з Пекіном, якщо стане президентом Аргентини. Торгівля з Китаєм та інвестиції впливають на різні галузі економіки Аргентини, починаючи від сировинних товарів і енергетики до банківського сектору.

В січні 2024 року митні органи Китаю також вперше дозволили трейдерам в Аргентині експортувати пшеницю.

Китай є найбільшим в світі імпортером кукурудзи для виробництва кормів. Традиційно Китай імпортує зерно зі США, але все частіше звертається до Бразилії після того, як в 2022 році дав дозвіл на поставки з цієї країни.

Фермери Китаю продовжують боротися з екстремальними погодними умовами від повеней до посухи, що загрожують сільськогосподарським культурам, зокрема кукурудзі. Посушливі умови в північній частині Китаю погіршили врожай пшениці та затримали сівбу кукурудзи та сої.

Syngenta AG зафрахтувала танкер MSXT Echo для відправки 66 тис. тонн сої до Китаю, що є одним із кількох регулярних вантажів аргентинської сої до Азії.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!