Аргентина може знизити експортне мито на органічну сільгосппродукцію

Аргентина

Експортне мито на соєві боби, кукурудзу та пшеницю в Аргентині може бути знижене урядом тільки в тому випадку, якщо зазначені культури будуть органічними. Про це повідомляє Successful Farming.

«За заявами уряду, мито буде знижено для багатьох органічних сільгосппродуктів, що, у свою чергу, має стимулювати їхнє виробництво в Аргентині. Зокрема, у разі експорту органічної пшениці або кукурудзи експортне мито для них буде знижено з поточних 12% до 7%, на соєві боби – з 33% до 28% та соєвий шрот – з 30% до 25%», – йдеться у повідомленні.

У Міністерстві сільського господарства Аргентини також пояснили, що посівні площі під органічними культурами в країні становлять 3,7 млн. га, що поступається лише Австралії. Їхня частка у загальному обсязі виробництва сільгоспкультур у країні становить лише 2,5%.

Нагадаємо, що раніше аргентинські синоптики прогнозували посуху в низці районів країни в найближчі кілька місяців, яка буде спричинена природним явищем Ла-Нінья.

Несприятливі погодні умови на території Південної Америки, на думку експертів, призведуть до скорочення врожаю двох основних культур країни – кукурудзи та сої.

 

OleoScope

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!