Аргентина імпортує рекордну кількість сої, – прогноз

Джерело:  OleoScope
соя

Аргентина цього року може імпортувати рекордні 10 млн. тонн соєвих бобів. При цьому близько 40-50% (4-5 млн тонн) від зазначеного обсягу, як очікується, буде ввезено до регіону з Бразилії. Про це повідомляє AgriCensus із посиланням на прогноз галузевих експертів.

За оцінками Мінсільгоспу США (USDA), за останні більш ніж 20 років Аргентина лише одного разу закупила понад 5 млн тонн сої: у 2018/19 сільгозгоду в країну надійшло 6,4 млн тонн бобів — це також на 1,5 млн тонн вище за середнє значення за останні п’ять років (4,9 млн. тонн).

Фахівці зазначають, що такий приріст в імпорті буде пов’язаний із різким скороченням валового збору олійної в регіоні через посуху. За даними Зернової біржі Буенос-Айреса, виробництво цього сезону просіло більш ніж в 1,5 рази – до 21 млн тонн. Урожайність опустилася відразу на 45% – до найменшого за останні 10 років результату, становивши 15,4 ц/га.

«Посуха призведе до загальних втрат приблизно $20 млрд, що становить майже три відсотки валового внутрішнього продукту Аргентини», – випливає з оцінок влади країни.

Нагадаємо, що з січня до травня Аргентина вже стала другим за величиною імпортером сої з Бразилії, закупивши 1,92 млн тонн олійної культури.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!