Американські фермери накопичують запаси кукурудзи

Джерело:  IDK
кукурудза

За даними Bloomberg, кукурудза знижувалась шість кварталів поспіль, що стало найтривалішою смугою втрат з 1959 року. Збільшення посівних площ та перспективи рясного врожаю чинили тиск на ціни. Внаслідок цього американські фермери зараз накопичують запаси кукурудзи на рівні, небаченому майже чотири десятиліття.

Останні дані Міністерства сільського господарства США показують, що цього року під кукурудзою було засіяно близько 91,5 мільйона акрів, що приблизно на 1,5 мільйона акрів більше, ніж прогнозувалося у березні. За оцінками Bloomberg їх було близько 90,3 мільйона.

Ф’ючерси на кукурудзу впали на тлі останньої оцінки Міністерства сільського господарства США, що вказує на те, що врожай знаходиться у чудовій формі з початком липневого сезону запилення. Це призвело до того, що ціни в Чикаго зросли приблизно до 4 доларів за бушель або впали вдвічі, оскільки у квітні 2022 року ринок становив 8 доларів за бушель під час невизначеності, спричиненої війною у Східній Європі.

Bloomberg зазначив у неділю, що американські фермери наразі тримають найбільші запаси кукурудзи з 1988 року. Це відбувається насамперед через високі виробничі витрати та падіння цін на зерно.

«Американські фермери, які є найбільшими у світі виробниками кукурудзи, утримуються від продажу на початку сезону, оскільки ціни на ключове зерно впали до 4 доларів за бушель уперше з 2020 року. Війна рф в Україні та погодні проблеми у Південній Америці останні кілька років дали американським фермерам перевагу у боротьбі за частку світового попиту», — йдеться у повідомленні ЗМІ.

Тим часом падіння цін на зерно та зростання виробничих витрат є токсичними для фермерів. Нещодавній прогноз Міністерства сільського господарства США показує, що на фермерів чекає ще один рік фінансових страждань.

Міністерство сільського господарства США очікує найбільшого падіння доходів з 2006 року та кількох років фінансових страждань до кінця цього року.

«При такому очікуваному зниженні чистий дохід ферм у 2024 році буде на 1,7 відсотка нижче середнього показника за 20 років (2003–2022 роки) у розмірі 118,2 мільярда доларів і на 40,9 відсотка нижче за рекордний максимум 2022 року в доларах з поправкою на інфляцію», – йдеться у звіті Міністерства сільського господарства США.

У той же час, фермери стають свідками швидкого зниження своєї провідної ролі на світовому ринку зерна. Десятиліття домінування експорту кукурудзи минулого року було підірвано Бразилією. А Аргентина нещодавно відправила першу за 15 років партію кукурудзи до Китаю.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!