Американський регулятор дозволив перші продажі вирощеного в лабораторії м’яса

Джерело:  Meatinfo
искусственное мясо

Дві компанії, Upside Foods та Good Meat, отримали остаточний дозвіл Міністерства сільського господарства США на продаж вирощеного в лабораторії м’яса, що проклало шлях до перших у країні продажів продукту.

Після схвалення Сполучені Штати стануть другою країною після Сінгапуру, яка дозволить продаж так званого культивованого м’яса, отриманого із зразків клітин худоби, які вирощують у лабораторії.

Ці компанії першими завершили багатоетапний процес затвердження м’яса, що культивується в США. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США вже визначило, що м’ясо безпечне для споживання.

«Це здійснена мрія, – сказала в інтерв’ю Ума Валеті, генеральний директор Upside. -«Це знаменує собою нову еру».

Компанії, які виробляють курятину, що культивується, планують спочатку подавати свою продукцію в елітних ресторанах, а потім масштабувати виробництво, щоб знизити вартість продукту для продуктових магазинів.

Культивована курятина спочатку подаватиметься в барі Crenn, ресторані в Сан-Франциско, що належить шеф-кухареві Домініку Кренну, повідомила компанія. Good Meat продасть свою першу партію курки компанії José Andrés Group, яка належить гуманітарному діячеві та шеф-кухарю, повідомила Good Meat.

Компанії заявили, що вони все ще визначають точні терміни, коли продукти надійдуть у продаж.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!