Американські фермери стикаються економічними складнощами через рекордні запаси кукурудзи в силосах

кукуруза США

Фермери по всій території Сполучених Штатів бідкаються з-за того, що відклали продажі кукурудзи після того, як поля зазнали посухи в травні та червні, підживлюючи очікування вищих цін і менших урожаїв. Натомість ціни впали, оскільки дощі врятували врожай. Розмір і швидкість обвалу цін вразили фермерів і залишили їхні сховища заповненими рекордною кількістю кукурудзи.

Найкрутіший спад ринку за десятиліття у 2023 році поширився на 2024 рік, завдавши шкоди сільській економіці США. Два роки високих цін і обмежених поставок врожаю, спричинених несприятливою глобальною погодою та руйнуваннями через війну в Україні, були швидко скасовані.

Рекордно великі врожаї в Сполучених Штатах і Бразилії, посилення конкуренції за експорт зерна зі США та обмежений внутрішній попит призвели до того, що значні обсяги кукурудзи були закриті в сховищах, підштовхнувши ціни на кукурудзу в США до найнижчого рівня з листопада 2020 року в середу.

Десять фермерів, економістів і ринкових аналітиків заявили, що американські виробники помилилися, коли тримали кукурудзу, а не укладали контракти. Стратегія очікування вищих цін не принесла результатів, через що деякі фермери скорочують закупівлю дорогого обладнання та сіють менше кукурудзи. Інтерв’ю також демонструють складні рішення, з якими стикаються фермери, коли визначають, коли продавати в умовах потенційної втрати врожаю.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!