Американські фермери планують значно збільшити посіви соняшнику через перебої у постачанні

подсолнечник

При цьому стрибок цін на сільськогосподарську продукцію до рекордних за багато років значень може сприяти збільшенню мотивації серед фермерів садити більше, зазначає виконавчий директор National Sunflower Association Джон Сендбаккен.

Міністерство сільського господарства США попередньо прогнозує, що посівні площі під соняшник цього року збільшаться на 10%. “Я впевнений, що збільшення буде більшим, майже на 20%”, – заявив Сендбаккен у телефонному інтерв’ю для Bloomberg.

Соняшник використовується у виробництві дуже великого ряду продукції, починаючи від картопляних чіпсів та соняшникової олії для смаження та закінчуючи виробництвом корму для птахів та шампунів. Проте цього року цей сировинний товар може виявитися у дефіциті, оскільки українські фермери вимушено скорочують посівні площі та обсяги експорту через військові дії на території країни. Україна вважається одним із найбільших у світі експортерів соняшнику.

Тим часом минулорічна руйнівна посуха на півночі Великих рівнин у США грає на руку американським фермерам цього року, тому що в результаті в землі залишилася надмірна кількість азоту, що дає змогу скорочувати витрати на добрива, зазначає Bloomberg.

Ціна соняшника нового врожаю в США становить близько $34 за 100 фунтів (близько 45 кг), що вище за попереднє рекордне значення в $30,5, досягнуте в 2008 році. Ціни на соняшник старого врожаю також наближаються до максимальних значень із 2011 року, зазначає Сендбаккен.

 

Fixygen.ua

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!