Алжир закуповує пшеницю на тендері для відправки лише у 2 порти

UkrAgroConsult

Державна зернова агенція Алжиру OAIC закупила продовольчу пшеницю на міжнародному тендері в середу, яке передбачає відвантаження лише у два порти, повідомили європейські трейдери у початкових оцінках, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Nasdaq.

Початкова оцінка закупівлі становить від 60 000 до 80 000 тонн. Більш детальна інформація очікується пізніше.

За словами трейдерів, оскільки лише два невеликі порти були призначені для імпорту, Мостаганем та Тенес, можна припустити, що буде закуплено лише відносно невеликий обсяг.

Трейдери заявили, що, на їхню думку, французьку пшеницю було прийнято як можливе джерело на тендері після того, як Алжир нещодавно відмовився від французьких поставок через політичну напруженість між двома країнами. Але найімовірніше закупівля буде з Чорноморського регіону.

Початкова оцінка цін становила близько 375 доларів за тонну C&F, але більш детальні оцінки також очікуються пізніше.

Пшеницю до відвантаження очікують у три періоди з основних регіонів постачання, включаючи Європу: 16-28 лютого, 1-15 березня та 16-31 березня. При постачанні з Південної Америки або Австралії відвантаження здійснюється на місяць раніше.

Алжир не публікує результати своїх тендерів, і звіти ґрунтуються на торгових оцінках.

Детальна інформація про експорт зернових культур і продуктів їх переробки, баланси попиту і пропозиції, цінові тенденції, стан посівів та хід збиральної/посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, що надає швидкий доступ до щоденної оперативної інформації агро ринку Причорномор’я, аналітичних звітів та прогнозів, історичних даних, а також ефективних інструментів для обробки та завантаження даних.

Підвищіть свою ефективність з допомогою агро аналітики вже зараз!

Реєструйтесь, щоб отримати розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!