Алжир придбав на тендері до 700 тис. тонн пшениці

зерно

Алжирська державна зернова агенція OAIC імовірно закупила близько 700 000 тонн продовольчої пшениці довільного походження на міжнародному тендері, повідомляє Рейтер з посиланням на європейських трейдерів.

Деякі трейдери оцінили обсяг закупівель у 720 000 тонн, раніше оцінки закупівлі були ближчими до 600 000 тонн.

Алжир, один з найбільших у світі імпортерів пшениці, не повідомляє деталей закупівель на своїх тендерах, а результати, що повідомляються, засновані на оцінках трейдерів.

За словами трейдерів, OAIC здійснило спочатку закупівлю в середу, коли торги були офіційно закриті, а потім продовжили переговори в четвер і зарезервували додатковий обсяг зерна.

Переговори у четвер були ускладнені тим, що єгипетський державний покупець GASC також провадив переговори на новому тендері.

Ціни закупівлі на тендері Алжиру становили від $346,50 до $345,50 за тонну, включаючи вартість і фрахт (c&f), повідомили трейдери, деякі посилалися на більш високу ціну в $347 за тонну для частини обсягів.

Вважалося, що тендер завершено, але подальші оцінки цін та обсягів ще можливі, додали трейдери.

Очікувалося, що серед джерел походження буде чорноморське зерно, що наголошує на зростаючій присутності регіону в тендерах Алжиру цього сезону після того, як північноафриканська країна змінила свої умови, щоб стимулювати конкуренцію між постачальниками.

Трейдери повідомили, що, на їхню думку, французьку пшеницю також допустили до участі в тендері після того, як Алжир нещодавно відмовився від французьких поставок через політичну напруженість між двома країнами.

Тим не менш, шанси на те, що французька пшениця буде поставлятися на цьому тендері, були розцінені як обмежені через конкурентоспроможні ціни в Чорному морі та потенційні штрафи за французьку пшеницю змішаної якості, кажуть трейдери.

Алжир зазвичай купує пшеницю довільного походження, що означає, що продавець може вибрати джерело зерна.

Відвантаження пшениці буде здійснюватися з 1 по 15 квітня та з 16 по 30 квітня з основних регіонів постачання, включаючи Європу. При постачанні з Південної Америки або Австралії відвантаження має здійснюватися на місяць раніше.

 

Zerno.Ru

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!