Алжир продовжить закуповувати великі обсяги пшениці за кордоном також і наступного року

Джерело:  Feedlot
Алжир

Постачання пшениці до Алжиру, другий за величиною ринок імпорту в Африці після Єгипту, як очікується, залишаться на рівні 8,7 млн тонн у 2024-25 роках через зниження місцевого виробництва, йдеться у звіті Глобальної мережі сільськогосподарської інформації (GAIN), підготовленому Іноземна сільськогосподарська служба (FAS) Міністерства сільського господарства США.

У своєму звіті від 30 січня FAS заявила, що через зниження кількості опадів та рівня вологості ґрунту врожай пшениці та ячменю в країні буде нижчим за середній рівень у 2024-25 маркетинговому році, який починається в липні. В результаті імпорт пшениці в 2023-24 році досягне 8,7 млн. тонн, що є найвищим показником з 2016-17 років, коли було імпортовано з 8,4 млн. тонн, і залишиться на цьому рівні в наступному сезоні. Імпорт ячменю очікується на рівні 700 тисяч тонн.

“За даними торгової преси, Алжир продовжує ввозити російську пшеницю протягом усієї війни у Чорноморському регіоні”, – йдеться у повідомленні FAS. Російська пшениця відвоювала частку на алжирському ринку в інших постачальників, зокрема, у Франції, яка в останні роки різко скоротила постачання на свої традиційні ринки, таких як Північна Африка”. Росія може поставити до Алжиру близько 2,5 мільйона тонн пшениці до червня наступного року”.

У 2022-23 роках Алжир виробить, за оцінками, 3,7 мільйона тонн пшениці та 1,4 мільйона тонн ячменю.

Північноафриканська країна із населенням близько 44 мільйонів людей щорічно споживає 11 мільйонів тонн пшениці, з яких лише третина припадає на місцеве виробництво. Пшениця є основним продуктом харчування та становить 60% продовольчого раціону в Алжирі.

FAS очікує, що в 2024-25 роках потужності зберігання зерна збільшаться, що допоможе забезпечити достатні поставки, хоча запаси можуть зрости не відразу. За прогнозами, кінцеві запаси в 2024-25 роках становитимуть 5,4 млн. тонн порівняно з 5,3 млн. тонн у попередньому маркетинговому році.

Міністр сільського господарства Юсеф Чорфа нещодавно заявив, що цього року буде збудовано 350 місцевих центрів зберігання зерна, що дозволить збільшити потужності із зберігання до 9 млн тонн порівняно з 3,4 млн тонн на даний час, повідомляє FAS. Будівництво має розпочатися у березні та завершитися протягом восьми місяців.

Крім того, міністр повідомив про реконструкцію 16 центрів зберігання зерна, які будуть введені в експлуатацію через 18 місяців, а також про будівництво 30 елеваторів. Ці споруди призначені для зберігання всієї пшениці та ячменю як імпортного, так і місцевого виробництва.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!