Алжир закупив на тендері від 690 тисяч до 700 тисяч тонн продовольчої пшениці

пшеница
UkrAgroConsult

Державна зернова агенція Алжиру OAIC закупила у вівторок на міжнародному тендері від 690 тисяч до 700 тисяч тонн борошномельної пшениці необов’язкового походження, повідомили європейські трейдери в оцінках у середу, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Nasdaq.

Це схоже на оцінки, зроблені у вівторок увечері після закриття тендеру.

За оцінками трейдерів, закупівельна ціна, як і раніше, становила від 372 до 373 доларів за тонну для великогабаритних суден типу Panamax і до 376 доларів за тонну для невеликих суден Handymax, як і у вівторок увечері, повідомили трейдери. Більш детальні оцінки обсягів закупівель та цін очікуються пізніше.

Трейдери заявили, що не очікували, що пшениця з Франції буде поставлена ​​для закупівлі. Алжир є основним експортним покупцем Франції, але Алжир знову використав змінені специфікації якості у своєму тендері у вівторок, що сприяло постачанню конкуруючої пшениці чорноморського походження.

Ймовірні джерела постачання можуть включати Німеччину, регіон Балтійського моря, можливо, частину зі Швеції, Чорноморський регіон, включаючи Україну, а також Аргентину, «але без Франції», – сказав один продавець.

У своєму останньому оголошеному тендері в листопаді Алжир, як передбачалося, закупив значну кількість російської пшениці у розмірі від 700 000 до 800 000 тонн після того, як Алжир змінив умови тендеру, щоб зменшити залежність від французьких поставок.

Алжир не публікує результати своїх тендерів, і звіти ґрунтуються на оцінках торгівлі.

Пшениця у тендері вівторка була законтрактована для відвантаження у 2022 році у три періоди з основних регіонів-постачальників, включаючи Європу: 16-31 січня, 1-15 лютого та 16-28 лютого. Якщо товари надходять із Південної Америки чи Австралії, доставка здійснюється на місяць раніше.

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!