Албанія в 4 рази збільшила експорт оливкової олії у 2023 році

Джерело:  OleoScope
оливкова олія

Експорт оливкової олії з Албанії з січня по квітень п.р. збільшився вчетверо порівняно з аналогічним періодом 2022 р. – з 326 тонн (січень-квітень 2022 р.) до 1,25 тис. тонн. Про це заявив заступник міністра сільського господарства країни Аріан Джаупларі.

За його словами, досягти такого приросту вдалося у зв’язку з рекордною врожайністю оливок в Албанії в сезоні-2022/23 та засухою по всьому Середземноморському басейну, яка створила умови для підвищення конкурентоспроможності албанської оливкової олії на ринку.

«Міністерство разом з експертами та приватним сектором продовжує співпрацю, щоб виробництво та експорт олії стали ще однією історією успіху національного сільськогосподарського сектору», – сказав він.

Зазначимо, що зараз у регіоні спостерігається перевиробництво готового продукту, оскільки внутрішнє споживання останніми роками досить стабільне і, за оцінками низки експертів, становить приблизно 13 тис. тонн, хоча виробництво – приблизно вдвічі вище.

Доцент Сільськогосподарського університету Тирани Дріні Імамі вважає, що показники випуску олії зростають на тлі збільшення посівних площ під вирощування оливок та сприятливих умов для їх розвитку. Це, за його словами, дозволяє розраховувати на високу врожайність та підвищення експортного потенціалу по оливковій олії.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!