Акції Beyond Meat впали на 15% після погіршення прогнозу виручки

Beyond Meat

Акції найбільшого виробника рослинного м’яса Beyond Meat впали на 15%, оновивши найменші показники з весни минулого року. Інвесторів розчарувало повідомлення про зниження продажів та виробничі проблеми, які змусили компанію погіршити прогноз доходів.

Акції найбільшого виробника рослинного м’яса Beyond Meat під час торгів впали на понад 15%.

На мінімумі на початку торгів у США їхня ціна падала до $91,55 — це на 15,7% дешевше, ніж на закритті в четвер. Станом на 19:45 акції Beyond Meat знижувалися на 14,5% і коштували $94,04. Востаннє на такому рівні котирування перебували у квітні 2020 року.

Інвестори розчаровані квартальним прогнозом Beyond Meat, пише Bloomberg. Виробник повідомив, що за підсумками третього кварталу очікує приблизно $106 млн виручки, хоча попередній прогноз був на рівні $120–140 млн. Компанія і раніше передбачала поступове зниження виручки, проте уповільнення виявилося значнішим, ніж очікувалося, зазначає агентство.

Падіння доходів виробник пояснив кількома чинниками: впливом пандемії, скороченням роздрібних замовлень від канадського дистриб’ютора, а також виробничими проблемами. У тому числі компанія повідомила, що через погодні умови два її підприємства зіткнулися із серйозними перебоями у водопостачанні. Beyond Meat стверджує, що складності були частково компенсовані збільшенням замовлень від міжнародного клієнта.

Підсумкові результати третього кварталу компанія планує оголосити 10 листопада.

У третьому кварталі роздрібні продажі Beyond Meat у США скоротилися приблизно на 10%, повідомив у середині вересня аналітик Piper Sandler Майкл Лавері. За його даними, продажі компанії у звичайних магазинах знизилися на 8%, а в кафе — на 27%. Beyond Meat розвиває роздрібну торгівлю штучним м’ясом повільніше, ніж очікували аналітики, а падіння показників продажів виявилося більшим, ніж в інших аналогічних продуктів харчування, додав Лавері.

Компанія Beyond Meat з 2009 року виробляє м’ясо з гороху, бобів та сої. Серед її ранніх інвесторів – співзасновник Microsoft Білл Гейтс та актор Леонардо Ді Капріо. В Україні продукція компанії вперше з’явилася 2019 року. У травні 2019 Beyond Meat вийшла на біржу.

 

Forbes

 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!