Агротрейдер ADM вивчає варіанти виходу із російського бізнесу

дубль

Американський агротрейдер Archer-Daniels-Midland Co. (ADM) вивчає варіанти припинення операцій на РФ.

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела, йдеться про 50%-ву частку в спільному підприємстві з російською компанією “Астон”. Воно переробляє кукурудзу для виробництва підсолоджувачів та крохмалів для харчової промисловості та виробництва напоїв.

На думку джерел, можливий крок ADM пов’язаний із відходом з ринку двох найбільших експортерів російського зерна – Cargill і Viterra, які заявили про припинення експорту з липня поточного року.

У березні минулого року ADM заявляла, що скорочує операції в РФ, які не пов’язані з виробництвом та транспортуванням основних продовольчих товарів та інгредієнтів. “І ми, звичайно, продовжуватимемо дотримуватися всіх санкцій, законів і правил”, – йшлося в її заяві.

Як повідомлялося, у березні 2018 року ВАТ “Астон продукти харчування та харчові інгредієнти” та ADM створили в Росії спільне підприємство з виробництва крохмалів та сиропів. Відповідно до угоди, ADM придбала 50% акцій крохмалопаткового дивізіону “Астона”, що базується в Рязанській та Владимирській областях, повідомляла російська компанія.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!