Агропромисловий комплекс Бразилії виступає проти нових податкових правил

Джерело:  IDK
Бразилія

Нові правила податкових пільг у Бразилії згуртували опозицію серед впливових сільськогосподарських лобі американської країни, включаючи компанії з виробництва сої та бавовни, які нещодавно приєдналися до критиків цього заходу.

Зростаюча негативна реакція може схилити шальки терезів у Конгресі, який перебуває під сильним впливом сільськогосподарського сектору і все ще може відкинути нові правила, повідомляє Reuters.

Новий захід щодо посилення використання податкових пільг був включений до указу, направленого президентом Луїсом Інасіо Лула да Сілва Конгресу 4 червня. Вона набуває чинності негайно, але для того, щоб залишатися в силі, необхідне схвалення Конгресу протягом чотирьох місяців.

Abiove, яка представляє інтереси переробників сої, у тому числі Bunge BG.N та Cargill ABNO.UL, стверджує, що цей крок зробить їх менш конкурентоспроможними, наклавши штрафи на фермерів, які вирощують сою, та поставивши під загрозу інвестиційні плани. За словами Abiove, цей захід призведе до зниження цін, що виплачуються виробникам сої, та знизить поточну вартість сої.

Національне соєве лобі Aprosoja заявило, що воно стурбоване отриманням меншої кількості грошей за врожай, оскільки галузь ризикує втратити передбачувані податкові пільги у розмірі 6,5 мільярда реалів (1,24 мільярда доларів США) через цей захід.

Арлан Судерман, головний економіст американської компанії фінансових послуг StoneX, повідомив агентству Reuters, що бразильські переробники сої та виробники біопалива, по суті, нестимуть вищі податкові витрати та нижчий прибуток, додавши, що «очікується, що втрата доходів перемістить частину діяльності з переробки сої та виробництва біопалива до Аргентини та США, хоча масштаби цього зсуву поки що не відомі».

Anec і Anea, які виступають від імені експортерів зерна та бавовни, у спільній заяві назвали цей захід «серйозною інституційною невдачею». Вони закликали Конгрес негайно відкинути це правило та обговорити його потенційний вплив із компаніями. На одну тільки членів Anec припадає 74% бразильського експорту кукурудзи і сої на суму 66,86 мільярда доларів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!