Агрометеорологічні умови останнього тижня були сприятливими для пізніх культур

Джерело:  AgroTimes
кукуруза

Перша декада серпня характеризувалася нестійкою за температурним режимом погода. Опади у вигляді короткочасних, але інтенсивних злив спостерігалися локально. На більшій частині території країни було сухо. Але в цілому агрометеорологічні умови протягом останнього тижня були сприятливими для вегетації пізніх сільськогосподарських культур та збору урожаю озимих та ярих зернових культур.

Про це йдеться в аналітичній довідці НААН.

Середня температура повітря знаходилася у межах від 15,1 до 24°С тепла і була в основному близькою до норми, а у деяких регіонах на 0,4-5°С нижче за норму.

Максимальна температура повітря у найтепліші дні підвищувалася до 27-30°С, на півдні – до 32°С  тепла, а поверхня грунту у цей час нагрівалась до 59-62°С. Мінімальна температура повітря у найхолодніші ночі знижувалася до 10-15°С тепла. Середня температура ґрунту на глибині 5 см становила 18,7°С.

Дощі різної інтенсивності пройшли локально майже на всій території країни. Так, за даними наукових установ НААН у Львівській області їх випало у середньому 55,7 мм (за декадної норми – 29,0мм), у Київській – 31,2 мм (за норми 21, мм), у Дніпропетровській – 6 мм, Житомирській – 5 мм, у Одеській – 3,7 мм (за норми 11,0 мм), але вони зволожили лише верхній 0-3 см шар ґрунту та майже не вплинули на поповнення запасів продуктивної вологи у метровому шарі ґрунту.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!