Агроліга попередила про ризик зриву посівної кампанії

Агролига

Бізнес-операції групи «Агроліга» паралізовані у деяких регіонах України з найінтенсивнішими воєнними діями. Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Головним пріоритетом групи є збереження бізнесу та активів. На даний момент даних про збитки об’єктів чи інфраструктури групи немає. Частина агроактивів зараз перебуває на окупованих територіях, і там наше завдання лише забезпечити безпеку, що й виконується», — зазначається у повідомленні.

Уточнюється, що бізнес-процеси було реорганізовано, щоб пристосуватися до існуючих викликів та забезпечити безперервність управління групою. Проте у зв’язку з блокуванням портів в Україні компанія перебудовує логістичні ланцюжки на використання залізничного та автомобільного транспорту для продажу продукції через європейські країни.

«Незважаючи на те, що фінансові показники групи у 2021 р. були високими, події в Україні створюють значну поточну невизначеність для групи, у тому числі ризики пошкодження активів, втрати товарно-матеріальних запасів (або фізичної втрати внаслідок воєнних дій, або асигнування на військові потреби відповідно до воєнного стану в Україні) та зриву посівної кампанії для групи та для України в цілому», — йдеться у повідомленні.

В «Агролізі» наголосили, що продовжують стежити за доступною ліквідністю з урахуванням поточної невизначеності та триматимуть свою позицію ліквідності у полі зору та своєчасно інформуватимуть кредиторів.

«Продовжуючи аналізувати вплив подій, ми будемо надавати додаткову інформацію та оновлення, коли це можливо, і робити додаткові оголошення за необхідності. У майбутньому плануємо продовжувати розкриття інформації у звичайному порядку», — додали в компанії.

Для довідки: Група компаній «Агроліга» (Agroliga Group) об’єднує ряд компаній середнього бізнесу, що динамічно розвиваються, які працюють у секторі сільського господарства України. Група компаній обробляє 7,5 тис. га землі, розташованої на сході України у Дворічанському районі Харківської області. Основна продукція — соняшник, соняшникова олія, зерно пшениці та ячменю, кукурудза, ріпак, гречка та молоко.

AgroPortal.ua 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!