Агрокомплекс з групи компаній Terra Food отримав 15 млн євро від ЄБРР

Зеленая долина

Агрокомплекс Зелена долина, який входить до групи компаній Terra Food, отримав кредит на 15 млн євро від Європейського банку реконструкцій та розвитку.

Як зазначили у компанії, кошти кредиту ЄБРР спрямують на будівництво сучасної ферми, що відповідатиме найвищим євростандартам, а також на розширення власного земельного банку, можливостей заготівлі силосу та закупівлю сільськогосподарської техніки у 2022−24 роках.

«Реалізація проекту підвищить конкурентоздатність та виробничу ефективність агрокомплексу, при цьому у його фокусі дотримання всіх екологічних норм, які передбачають мінімальний вплив на навколишнє середовище. Крім комплексного екологічного підходу, проєкт також містить план соціальних дій з охорони здоров’я та системи управління безпекою та працею, дії щодо покращення продуктивності на відповідність вимогам ЄС та дії щодо покращення добробуту тварин», — відзначили у компанії.

Як повідомлялося, раніше ЄБРР повідомив про плани інвестувати в Україну близько 1 млрд євро у 2022 році.

Зелена долина — багатопрофільний промисловий комплекс, який працює у Вінницькій області. До комплексу входять 25 тис. га посівних угідь, цукровий завод, зерноприймальна станція, комбікормовий завод, п’ять тваринних комплексів та тваринницька ферма.

Terra Food — вертикально орієнтований агропромисловий холдинг, що спеціалізується на виробництві молочної і м‘ясної продукції та сільському господарстві, яку він випускає під ТМ Ферма, Біла Лінія, Тульчинка, Premialle, Золотий резерв, Вапнярка.

 

HB

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!