Агрохолдинг “Агроліга” не розпочинав посівні роботи на полях на тимчасово окупованих територіях

Джерело:  Fixygen.ua
Агролига

Агрохолдинг “Агроліга” (Харківська обл.) не розпочинав посівні роботи на полях, розташованих на тимчасово окупованих країною-агресором РФ територіях, при цьому на підконтрольній Україні території посівна проходить згідно з раніше складеним планом, повідомила група компаній на Варшавській фондовій біржі.

За її даними, останнім часом значних бойових дій із російськими окупантами у цих районах не велося. Інші активи “Агроліги”, такі як олійноекстракційний завод та електростанція, знаходяться на підконтрольній Україні території, перебувають у нормальному стані та працюють у штатному режимі.

“Компанія планує заповнити сировину, що бракує, закупивши її у інших виробників. Виробництво соняшникової олії, виробництво електроенергії та торгівля зерном триватимуть у звичайному режимі”, – уточнив агрохолдинг у повідомленні.

ДК “Агроліга” працює на українському ринку агропродукції з 1992 року. Її підприємства займаються вирощуванням зернових культур, переробкою насіння соняшника та молочним тваринництвом. Потужності маслозаводу групи, що працює за технологією пресування, становлять 42 тис. тонн продукції на рік, екстракційного маслозаводу – 110 тис. тонн продукції на рік. “Агроліга” завершила 2020 рік з чистим прибутком EUR4,28 млн, що на 36,4% менше, ніж у 2019 році, її виторг зріс на 39% – до EUR70,12 млн, а EBITDA скоротився на третину – до EUR7,55 млн.

Мажоритарними акціонерами групи є Олександр Бердник та Ірина Поплавська з частками по 41,66%.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!