«Агріко Україна» збільшила частку продажу картоплі через торговельні мережі до 80%

Джерело:  EastFruit
Агріко

Підприємство «Агріко Україна», яке вирощує насіннєву та столову картоплю в Київській та Чернігівській областях, переорієнтувалося з продажу через ринки на продаж митої та упакованої картоплі через торгові мережі.

Про це Микола Гордійчук, директор “Агріко Україна”, розповів в інтерв’ю, оприлюдненому на сайті компанії “Сінгента”.

«Зменшився продаж столової картоплі через ринки. Частина оптової торгівлі відпала під час повені, частина – через війну. Ми готові повністю відмовитись від цього напряму, якби не постійні клієнти. Натомість, частка збуту через торговельні мережі зростає і сьогодні становить 80%», – зазначив Микола Гордійчук.

Він уточнив, що у торгових мережах господарство продає преміальну столову картоплю під брендом Papas. Це загальний бренд високоякісної картоплі кулінарних сортів.

«Причому окремо продаємо картоплю для варіння та смаження, а також універсальні сорти, – уточнив Микола Гордійчук. – Картопля, що продається під брендом Papas, вже традиційно вирощується у господарствах Київської та Чернігівської областей за найвищими стандартами, згідно з протоколами, розробленими компанією «Сингента». Цей товар повністю відповідає українським та європейським стандартам якості та безпеки».

EastFruit неодноразово звертав увагу на необхідність пропонувати споживачам миту картоплю. Докладніше про це можна почитати в авторському блозі Андрія Ярмака, економіста інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!