Agricom Group зібрала рекордний урожай безглютенового вівса

Джерело:  AgroPortal.ua

Агрохолдинг Agricom Group цьогоріч у Чернігівському кластері вперше зібрав рекордний урожай безглютенового вівса.

Про це говориться у повідомленні компанії.

Як зазначив акціонер Agricom Group Анатолій Шкрібляк, це дасть змогу покрити не лише потреби заводу «Добродія», який виготовляє безглютенову вівсянку, але й задовольнити потреби ринку. Безглютеновий овес сьогодні використовується у виробництві лінійки преміальної продукції WОWСЯНКА.

Як зазначили в компанії, виробництво безглютенового вівса в Україні знижувалось із року в рік, причому якість насіння була досить низькою. Тому в Agricom Group було прийнято рішення відновити вирощування безглютенового вівса. Вже у 2021 році на полях агрохолдингу було зібрано близько 1000 т врожаю вівса, який не містить глютену. Таким чином Agricom Group стала лідером із вирощування безглютенового вівса в Україні.

Для довідки: Agricom Group — українська агропромислова група, що спеціалізується на виробництві та дистрибуції продуктів харчування під ТМ «Добродія» та San Grano. Лідер з виробництва та переробки безглютенового вівса. Група об’єднує три земельні кластери в Житомирській, Чернігівській та Луганській областях (тимчасово окуповано). На Чернігівщині працюють два елеваторні комплекси потужністю 63 тис. т. Продукція експортується до багатьох країн світу.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!