Аграрії тримають продовольчу пшеницю, намагаючись врахувати ризики наступного року – думка

Джерело:  AgroPortal.ua
пшениця

Незважаючи на блокади експортних кордонів та зниження ціни на фуражну пшеницю, ціна на продовольчу пшеницю, яка використовується у виробництві борошна в Україні, залишається достатньо високою. Аграрії тримають її, оскільки намагаються врахувати ризики наступного року і забезпечити свою прибутковість.

Про це AgroPortal.ua розповів директор ТОВ «Наш млин» Руслан Ляшко.

За його словами, зі стабілізацією воєнної ситуації поступово почали відновлюватися й зв’язки постачання сировини на борошномельне підприємство. Щодо якості продовольчої пшениці та жита, то, на жаль, належної сировини на внутрішньому ринку недостатньо.

Ми співпрацюємо з усіма фермерськими господарствами, які пропонують якісну сировину за помірною ціною. Найбільша частка — давні партнери, з якими ми маємо багаторічний досвід співпраці. Вони звикли до нашої системи моніторингу якості та дотримання визначених умов. Важливими критеріями для нас є порядність, якість і конкурентоспроможна ціна на сировину. Завжди відкриті до співпраці з новими аграріями, які відповідають цим критеріям.

Незважаючи на ситуацію на ринку сировини, у ТОВ «Наш млин» політика ціноутворення максимально м’яка для споживача, і тому тут роблять усе, щоб уникати стрімкого здорожчання. Намагаються вчасно запасатися сировиною, оптимізують енергоспоживання, модернізують обладнання. Ці заходи дозволяють бути більш стійкими в ціноутворенні.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!