Аграрії реалізовуватимуть ріпак відразу, щоб покрити виробничі витрати

Джерело:  AgroPortal.ua
ріпак

У СТОВ «Вітчизна» на Полтавщині збір урожаю ще не почали, але 5 липня вже спробували виїхати в поле. За спостереженнями, вологість зерна озимого ячменю ще не досягає базових показників, тож початок жнив тут прогнозують не раніше наступного тижня.

Про це AgroPortal.ua розповів головний агроном підприємства «Вітчизна» Руслан Ріжко.

Господарство обробляє 2,5 тис. га землі, має досить широку сівозміну. З озимих сіють ячмінь, пшеницю, ріпак, з ярих — ячмінь, горох, кукурудзу на силос і на зерно, соняшник, кормові трави, а цього року не в промислових масштабах, а для насіння посіяли сою.

Ріпак продамо відразу, адже плануємо деякі фінансові витрати на закупівлю техніки. Пшеницю будемо збувати за вигідної ціни, ярого й озимого ячменю у нас не дуже багато, та й є тваринництво, тож, гадаю, вони суттєво в продаж не підуть, залишаться на фураж. За наших обсягів виробництва зерна практично майже все ми можемо зберігати в себе.

На власному досвіді в сільгосппідприємстві подорожчання дизпалива ще не відчули. Наразі використовують пальне, закуплене до 1 липня.

 «Щодо рентабельності цього сезону важко сказати, це все загальнодержавні ціни — які будуть, такі будуть і в нас. Тож я не берусь спрогнозувати рівень цін на товарне зерно», — підсумував Руслан Ріжко.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!