Аграрії отримали 20 млрд грн кредитів на посівну кампанію

Джерело:  AgroPolit.com
кредитування

Станом на 5 травня в рамках програми «Доступні кредити 5–7–9» банки видали с/г товаровиробникам кредитів на 19 млрд 819 млн грн. Основна частина була залучена за програмою портфельних гарантій 80 % – це 13 млрд 431 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Кількість с/г товаровиробників, які залучили кредити, – 7 194.

Аграрії можуть залучити до 60 млн грн строком на півроку. Сплата за відсотками відсутня. 20 % від суми кредиту гарантує позичальник, а решту суми – держава. У заставу можна оформити майно клієнта або поручителя, обладнання, транспортні засоби, нерухоме майно, а також основні засоби, що купуються за рахунок кредитних коштів.

Обмежень за кількістю землі в обробці немає. Але ключова умова – підпадати під визначення с/г товаровиробника.

Сьогодні банки намагаються максимально спростити умови для аграріїв у процесі отримання такого кредитування. Мінімум бюрократії і максимум прозорих правил гри – ми просимо їх саме про такі умови для наших с/г товаровиробників. Тому чимало банків надають кредитування, висуваючи одну ключову вимогу: прибуткову діяльність хоча б за один із двох останніх звітних років для тих, хто вже давно на ринку, та наявність бізнес-плану для новостворених господарств. Щотижня витримуються доволі високі темпи з виділення кредитів – у день банки видають від півмільйона до майже мільярда гривень аграріям», – зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!