Аграрії на Дніпропетровщині готові до весняної посівної кампанії

сев

Аграрії Дніпропетровської області забезпечені необхідними ресурсами та готові до весняної посівної кампанії, роботи розпочнуться з настання відповідних погодних умов.

“Фермери області готові до весняної посівної кампанії. Мають техніку, посівний матеріал, добрива. До роботи приступлять, як тільки дозволить погода. сіятимуть горох, овес, ярий ячмінь і пшеницю”, – написав голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко у Facebook у Facebook середу.

Він уточнив, що цього сезону в регіоні очікується середня врожайність, але її буде достатньо для забезпечення продовольчих потреб регіону. Резніченко наголосив, що 96% раніше висаджених озимих культур в області перебувають у задовільному стані.

Як повідомлялося, міністр агрополітики Роман Лещенко 16 березня заявив, що посівна в Україні зсувається через холодну погоду на кінець березня – початок квітня. Це дозволить аграріям краще підготуватись до виходу в поле та акумулювати додаткові ресурси. Проте посівна-2022 стане найскладнішою в історії України через військове вторгнення РФ.

 

Fixygen.ua

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!