Аграрії Київської області посіяли 185,1 тис. га озимих культур

Джерело:  Суспільне
посівна

Станом на середину жовтня аграрії Київської області посіяли 185,1 тис. га озимих культур. Серед лідерів — фермери Білоцерківщини, які вже засіяли 93% від прогнозованих площ.

Про це повідомили в Управлінні агропромислового розвитку Київської обласної військової адміністрації.

Загалом сівбу озимих зернових провели на площі 134,6 тис. га, з яких:

  • 120 тис. га посіяно пшениці;
  • 9,5 тис. га – ячменю;
  • 5,1 тис. га – жита.

“За попередній тиждень приріст посіву озимих зернових становить 5,6 тис. га. Серед лідерів — аграрії Білоцерківщини, які вже засіяли 93% від прогнозованих площ”, — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що підходить до завершення сівба озимого ріпаку: посіяли 50,5 тис. га, що становить 84,2% до прогнозу.

Посіви озимих культур цьогоріч в Україні будуть меншими на 20% ніж минулого року. Це призведе до скорочення вирощування пшениці у наступному сезоні.

28 вересня у Мінагрополітики повідомляли, що декілька тисяч фермерів з усіх регіонів України отримають мінеральні добрива, які були придбані завдяки урядам США та Південної Кореї.

Що відомо про посівну і збір урожаю на Київщині

Цьогорічні жнива на Київщині стартували майже на тиждень раніше, ніж минулого року. У 2022-му аграрії регіону почали збір зернових та зернобобових 12 липня.

У структурі посівних площ на Київщині переважає пшениця, ячмінь, овес, кукурудза, просо, гречка, соя, соняшник, ріпак і цукрові буряки. Крім того, цьогоріч у Бучанському районі 3 тисячі га посівних площ засіяли гірчицею. Це культура, яку раніше в області активно не вирощували.

Очікуваний валовий збір урожаю сільськогосподарських культур цьогоріч становитиме приблизно 4,5 млн тонн. Для зберігання збіжжя залучать близько 60 елеваторів на території області. У Київській ОВА нагадали, що під урожай 2023 року в Київській області засіяли 1160 тис. га. Цього року посівна площа на 1,5% менша за торішню. Це пов’язано насамперед з тим, що наразі 1% посівних площ лишаються забрудненими вибухонебезпечними предметами через активні бої, що відбувалися в трьох районах Київщини в лютому-березні 2022 року.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!