Аграрії Київщини намолотили понад 1,5 млн тонн нового врожаю

Джерело:  Суспільне
жнива

Зазначається що станом на перший тиждень вересня зернових культур аграрії зібрали 1345,3 тис. тонн, площа збору складає 271,2 тис. га, врожайність – 49,6 ц/га. Найбільше — пшениці.

“Пшениці обмолочено майже 187 тис. га (врожайність – 56,6 ц/га), намолочено 1057,4 тис. тонн”, — йдеться у повідомленні.

Олійних культур аграрії зібрали близько 186 тис. тонн. Найбільше — ріпаку та сої.

“Ріпаку з усієї посівної площі, яка складає 61,3 тис. га, (врожайність – 30 ц/га) та намолочено 184 тис. тонн насіння. Сої обмолочено понад 11 тис. га (врожайність – 27,8 ц/га), намолочено майже 31 тис. тонн”, — інформує КОВА.

Лідерами зі збору зернових та зернобобових культур наразі є сільгоспвиробники Білоцерківського району, які намолотили майже 700 тис. тонн зерна. Аграрії Бориспільського району намолотили понад 200 тис. тонн, а Обухівського – більше 186 тис. тонн.

Крім того, аграрії Фастівського району досягли найвищої урожайності зернових та зернобобових культур – 61 ц/га.

Цьогорічні жнива на Київщині стартували майже на тиждень раніше, ніж минулого року. У 2022-му аграрії регіону почали збір зернових та зернобобових 12 липня.

У структурі посівних площ на Київщині переважає пшениця, ячмінь, овес, кукурудза, просо, гречка, соя, соняшник, ріпак і цукрові буряки. Крім того, цьогоріч у Бучанському районі 3 тисячі га посівних площ засіяли гірчицею. Це культура, яку раніше в області активно не вирощували.

Очікуваний валовий збір урожаю сільськогосподарських культур цьогоріч становитиме приблизно 4,5 млн тонн. Для зберігання збіжжя залучать близько 60 елеваторів на території області. У Київській ОВА нагадали, що під урожай цього року в Київській області засіяли 1160 тис. га. Цього року посівна площа на 1,5% менша за торішню. Це пов’язано насамперед з тим, що наразі 1% посівних площ лишаються забрудненими вибухонебезпечними предметами через активні бої, що відбувалися в трьох районах Київщини в лютому-березні 2022 року.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!