Аграрії Хмельниччини продовжують збір пізніх культур

Джерело:  Суспільне
жнива

Аграрії Хмельниччини продовжують збирати зерно, сою та соняшник. Також розпочали обмолот зернової кукурудзи та цукрових буряків. Сільгосппідприємства області завершують сіяти озимий ріпак та пшеницю під урожай 2024 року.

Про це Суспільному розповів начальник обласного управління агропромислового розвитку та земельних відносин ОВА Олег Омелянюк.

З його слів, аграрії на Хмельниччині зібрали урожай всіх зернових культур з 65% площ, валовий збір яких становить більше двох мільйонів тонн, а середня урожайність — майже 65 центнерів з гектара.

“Почався збір зернової кукурудзи, її обмолотили на площі 23 тисяч гектарів — це 12% до загальних обсягів. Середня урожайність культури — 100 центнерів з гектара. Також продовжується збір сої та соняшника”, — зазначив Олег Омелянюк.

Рівень урожайності пізніх культур, говорить посадовець, залишається на рівні минулого року.

“Також аграрії області активно почали збирати цукровий буряк. Його викопали на площі майже сім тисяч гектарів. Наразі на Хмельниччині вже працює чотири з п’яти цукрових заводів. Ще один, Красилівський цукровий завод, включиться в переробку цукросировини найближчим часом”, — розповів чоловік.

Під урожай наступного року, каже, запланували посіяти 310 тисяч гектарів озимих культур.

“Станом на 13 жовтня ріпак посіяли на площі понад 82 тисяч гектарів, що становить 97% до наміченого. А озиму пшеницю — на площі 105 тисяч гектарів”, — додав посадовець.

З його слів, посушливі погодні умови дещо гальмували посівні роботи.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!