Аграрії Харківщини за 2 тижні намолотили 37 тисяч тонн зерна

Джерело:  Громада.груп
жнива

За останні два тижні харківськіі аграрії продемонстрували дивовижні результати, намолотивши понад 37 тисяч тонн зерна. Серед лідерів помітне місце займають сільськогосподарські підприємці із Лозівщини, які успішно обробили власну площу у 4 тисячі гектар.

«Цьогоріч аграрії регіону розпочали жнива вчасно. За попередніми підрахунками, майбутнього врожаю має вистачити для забезпечення потреб Харківщини та експорту. Продовжуємо посилювати продовольчу безпеку», – доповів на апаратній нараді Олег Синєгубов.

Загальна площа обмолочених земель в області становить 8,6 тисяч гектарів. Протягом двох тижнів вже було одержано 37,7 тисяч тонн зерна нового врожаю. У поточному році планується зібрати врожай пшениці, кукурудзи, ячменю, гороху та гречки на площі 542,9 тисячі гектарів.

Ці виняткові результати свідчать про ефективну роботу українських аграріїв. Жнива є критичним періодом для сільського господарства, їх успішне завершення продемонструє перспективи високого врожаю і сприятиме підтримці стабільності на ринку зерна.

У зв’язку із війною в країні, з аграріями Харківщини проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо дотримання правил пожежної безпеки та поведінки із виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів під час жнив.

Україна має потенціал стати одним із головних постачальників зерна на світовому ринку. Такі разючі результати жнив демонструють, що наші аграрії використовують свій потенціал максимально ефективно і здатні забезпечити стабільне постачання зерна як на внутрішніх, так і на зовнішніх ринках.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!