Агенція MARS знизила прогнози урожайності пшениці, кукурудзи та ріпаку для ЄС

Джерело:  GrainTrade
кроп тур

У червневому звіті експерти агенції MARS знизили прогнози урожайності майже всіх агрокультур для ЄС, хоча вони все ще залишаються на рівні середніх 5-річних показників.

Оцінки урожайності знижені внаслідок надмірної кількості опадів в країнах Бенілюксу, на заході Німеччини, північному сході Франції та півночі Італії, яка негативно вплинула на розвиток рослин.

У Болгарії перспективи урожаю гарні, оскільки кількість опадів була в межах норми, що сприяло водопостачанню озимих та ярих культур. Попри високі температури червня урожайність озимих культур досить висока. Посіви ярих культур розвиваються дуже гарно, тому урожайність може перевищити середню.

В основних північних агрорегіонах накопичення біомаси та розширення пологу зернової кукурудзи та соняшника знаходяться на середньому рівні, або перевищують його. На південному сході дефіцит вологи уповільнює зростання посівів з незначним заглибленням коріння.

Експерти MARS знизили у порівнянні з оцінками травня прогноз урожайності м’якої пшениці в ЄС з 5,92 до 5,86 т/га, що відповідатиме середньому 5-річному показнику. Прогноз урожайності кукурудзи знижено з 7,59 до 7,55 т/га, що на 3% перевищить середній 5-річний показник (7,35 т/га). Прогноз урожайності ріпаку знижено з 3,21 до 3,16 т/га, тоді як середній 5-річний показник складає 3,17 т/га. Водночас прогноз урожайності ячменю в ЄС підвищено з 5,13 до 5,14 т/га, що на 4% перевищить середній 5-річний показник (4,93 т/га).

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!