AGCO продасть п’ять брендів Grain & Protein, включаючи виробників зернового обладнання

Джерело:  ГлавПахарь
сушка зерна

Корпорація AGCO, відомий бренд у сфері виробництва та дистрибуції сільськогосподарської техніки, оголосила про продаж значної частини свого бізнесу з виробництва зерна та протеїну американським промисловим партнерам. Сума операції склала 700 млн. доларів. Про це йдеться на сайті компанії.

Продажі підлягають одразу п’ять основних зернових та протеїнових брендів – GSI, Automated Production (AP), Cumberland, Cimbria та Tecno. GSI, зокрема, спеціалізується на різних рішеннях для зберігання та сушіння, а також контролю якості зерна та вантажно-розвантажувальних робіт. У свою чергу, Cimbria – на випуску обладнання з обробки насіння, переробки кукурудзи та виготовлення кормів.

Зазначимо, що американський виробник GSI, який спеціалізується на обладнанні для зберігання та сушіння зерна, контролі його якості, а також вантажно-розвантажувальних роботах, був придбаний компанією AGCO ще у 2011 році. А у 2016 році AGCO купила датського виробника Cimbria, який займається виробництвом обладнання для обробки насіння, переробки кукурудзи та виробництва кормів. Обидва бренди є відомими на ринку заводами та великими гравцями галузі.

Компанія AGCO заявила, що використовуватиме чистий виторг від угоди відповідно до заявлених пріоритетів у розподілі капіталу, включаючи погашення боргу, розумні інвестиції в технології та ініціативи з органічного зростання, а також повернення капіталу акціонерам.

Очікується, що угода завершиться до кінця 2024 року за умови схвалення регулюючих органів та інших необхідних умов. При цьому корпорація очікує зазнати збитків від продажу бізнесу в діапазоні від 450 до 475 млн доларів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!