Африканський банк розвитку виділив Судану $74 млн для збільшення виробництва пшениці 

колоски

У Абіджані Рада директорів Групи Африканського банку розвитку дала зелене світло щодо виділення $73,81 млн для фінансування Проекту екстреного виробництва пшениці в Судані, розробленого в рамках Африканського фонду екстреного виробництва продовольства, повідомляє Agenceecofin.

Сільське господарство є основою економіки Судану: цей сектор, що становить 60% експорту, генерує третину ВВП і забезпечує роботою більше половини працівників.

Судан, третя за величиною країна в Африці, протягом тривалого часу страждає від слабкої продовольчої безпеки через низку факторів, через економічний спад і гіперінфляцію, переміщення населення внаслідок конфлікту та неврожай. Ситуація погіршилася різким зростанням цін на продовольство та енергоносії в країні: на більшості ринків ціни на сорго та просо підскочили на 150-200% з 2021 року; ціна на пшеницю зросла ще більше, майже втричі порівняно з 2021 роком, оскільки від 60 до 70% пшениці, яка споживається в Судані, імпортується, переважно з Росії та України. Ціни на добрива також зросли втричі, як і на енергію, що сприяло інфляції.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!