Abiove підвищила оцінку врожаю сої у Бразилії

Джерело:  Oilworld
соя

Бразильська асоціація виробників рослинних олій (Abiove) повідомила про невелике збільшення на 100 тисяч тонн оцінки врожаю сої в Бразилії, врожай якої близький до завершення, але не враховує можливих наслідків повені в Ріу-Гранді-ду-Сул.

Національний урожай нині оцінюється у 153,9 мільйона тонн порівняно зі 153,8 мільйона тонн у квітневому прогнозі. Але дані асоціації, що об’єднує торгові та процесингові компанії, були оновлені наприкінці минулого тижня, досі не беручи до уваги можливі втрати у посівах гаучо, які залишаються невизначеними.

Ріу-Гранді-ду-Сул зібрала близько 75 відсотків урожаю сої до повені і досягла рекордного врожаю близько 22 мільйонів тонн, збільшившись на 68 відсотків порівняно з минулим сезоном, коли посуха знищила частину полів.

Технічний директор Emater Клаудіней Балдіссера заявив в інтерв’ю Reuters, що орган технічної допомоги намагається кількісно оцінити потенційні втрати сільськогосподарських культур внаслідок сильних повеней, а також ступінь збитків, завданих силосам, розташованим у нижчих регіонах.

Він додав, що врожай сої збільшився до цього четверга, за попередніми даними, до 78% посівних площ у штаті “максимум”. Emater опублікує дані у другій половині дня у четвер.

Президент Федерації сільського господарства штату Ріу-Гранді-ду-Сул (Фарсул) Гедеан Сільвейра Перейра заявив агентству Reuters на цьому тижні, що частина соєвих культур, які постраждали від дощів, все ще може бути зібрана. Він уникав робити оцінки.

Сектор також стурбований якістю олійних культур, що залишилися на полях гаучо.

Очікувалося, що Ріу-Гранді-ду-Сул з добрим урожаєм зможе компенсувати деякі втрати врожаю, зафіксовані в Мату-Гросу, який раніше страждав на сильну посуху.

Минулого року Бразилія, найбільший експортер та виробник сої, зібрала 160,3 мільйона тонн цього продукту. За даними Abiove, Національний урожай вже знизиться на 4% порівняно з 2023 роком.

ЗБЕРЕЖЕНІ ОЦІНКИ

Abiove не змінила прогнози експорту та переробки Бразилії на рік, незважаючи на те, що вона трохи підвищила прогноз урожаю.

За оцінками асоціації, Бразилія експортує 97,8 мільйона тонн сої у 2024 році порівняно з рекордними 101,87 мільйона минулого року.

Очікується, що обсяг переробки досягне 54,5 млн. тонн порівняно з 54,165 млн. тонн у 2023 році.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!