Посуха погіршує перспективи імпорту кукурудзи до Мексики

Джерело:  IDK
кукурудза

Через посуху Мексика імпортуватиме від 14 до 16 мільйонів тонн жовтої кукурудзи у 2024 році, повідомляє Reuters із посиланням на міністра сільського господарства Віктора Вільялобоса.

Вільялобос, виступаючи на онлайн-прес-конференції, заявив, що імпорт “відповідає середньорічним показникам”, але відмовився назвати цифри з виробництва кукурудзи в Мексиці. Він сказав, що виробництво на південному сході країни допоможе компенсувати дефіцит у Чіуауа, спричинений посухою. Він сказав, що не має значення, чи годують фермери худобу білою або жовтою кукурудзою.

На середину січня дані уряду США показали, що Мексика запланувала рекордні 15,3 мільйона тонн імпорту кукурудзи на сезон 2023–2024 років, і ця цифра, за її словами, перевищить приблизно на 20% попередній рекорд імпорту на той момент сезону. поставив на два роки раніше.

Мексика самодостатня у виробництві білої кукурудзи, але імпортує великі обсяги жовтої кукурудзи, переважно із США. Мексика, частку якої припадає майже половина продажів кукурудзи США, залишається найбільшим покупцем, попри пропозицію обмежити імпорт генетично модифікованої кукурудзи. Якщо це буде суворо дотримуватися, це може завдати шкоди експорту США.

Оскільки врожайність кукурудзи виявилася нижчою за очікувану через посушливу погоду, Іноземна сільськогосподарська служба Міністерства сільського господарства США в січні знизила свій прогноз виробництва в Мексиці до 25,5 млн тонн в порівнянні з 28,1 млн тонн в 2022-2023 роках.

17 серпня Сполучені Штати звернулися до уряду Мексики з проханням створити комісію зі спорів відповідно до глави про санітарні та фітосанітарні заходи Угоди між Сполученими Штатами, Мексикою та Канадою для розгляду скарги про те, що заборона Мексики на генетично модифіковану кукурудзу порушує принцип вільної.

Мексика заперечує, що її політика заснована на науці і заявила, що звернулася до Сполучених Штатів із проханням попрацювати з нею над науковими дослідженнями впливу ГМ-кукурудзи на здоров’я, але Сполучені Штати відмовилися.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!