Kernel експортує по п’ять потягів олії до ЄС на місяць

Джерело:  Rail.insider
Kernel

Агрохолдинг Kernel збільшує обсяг залізничних перевезень до ЄС. З травня компанія вийшла на щомісячний показник експорт у 10 тис. т нерафінованої олії, що дорівнює п’яти потягам. Про це пише Rail.insider із посиланням на інформацію компанії.

Зауважується, що упродовж попередніх шести місяців Kernel у середньому відправляв за кордон по три поїзди.

«Олійні потоки наразі спрямовуємо до Нідерландів у співпраці з партнерами-перевізниками зі Словаччини. Рафіновану олію наливом перевозили залізничними цистернами та відвантажували в Польщі — приблизно 1,5–2 тис. т щомісяця. Зернові культури ми готові експортувати до Румунії, Литви та Німеччини», — уточнили у пресслужбі.

Наголошується, що наразі компанія повністю покриває власні логістичні потреби у вагонах-зерновозах. Навіть додатково розвиває комерційну послугу з надання їх в оренду.

«Тим часом саме зернові вантажі зазнають низки адміністративних обмежень щодо імпорту аграрної продукції до держав-сусідів України. Крім того, така логістика має високу вартість. У сукупності це змусило нас призупинити відвантаження зернових у європейському напрямку та шукати альтернативу залізничному транспорту, який стає економічно необґрунтованим», — зазначається у дописі.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!