2024 відкриває для Індонезії нові можливості в галузі експорту пальмової олії

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Експорт пальмової олії був складною та резонансною проблемою для індонезійських дипломатів у 2023 році, особливо у зв’язку з переговорами про торгову угоду між Європейським союзом (ЄС) та Індонезією та регулюванням вирубки лісів ЄС (EUDR), які викликали невдоволення на найвищому рівні.

Однак наступний рік надає Індонезії можливість перетворити свій вражаючий послужний список у галузі відділення виробництва олійної пальми від вирубки лісів на пропозицію екологічно чистої пальмової олії, що лідирує на світовому ринку, а також зробити це частиною свого зростаючого статусу світового лідера.

Ставлення Європи та всього світу до індонезійської пальмової олії, як і раніше, визначається образами палаючих лісів і виникла в результаті цієї проблеми змога останнього десятиліття і не відповідає вражаючим результатам уряду щодо різкого скорочення обезліснення та значною мірою розриву його зв’язку з виробництвом олійної пальми.

За оцінками, заснованими на даних Міністерства навколишнього середовища та лісового господарства, до дати припинення виробництва EUDR 99% індонезійської пальмової олії було вироблено без вирубки лісів.

Дані за 2022 рік показують, що було втрачено 104 000 га лісів, але менш як половина з них, ймовірно, були пов’язані з пальмами.

Це означає, що пальмова олія Індонезії має низький ризик знеліснення і не повинна бути піддана подальшій перевірці ринком ЄС.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!