2024 рік може стати критичним для індустрії пальмової олії – CPOPC

Джерело:  Oilworld

Рада країн – виробників пальмової олії (CPOPC) вважає 2024 критичною для індустрії пальмової олії, чому сприяє подальше введення в дію нового регламенту Європейського союзу про боротьбу з обезлісненням (EUDR), а також інших нових законодавчих актів.

Заступник генерального секретаря CPOPC Датук Нагіб Вахаб сказав, що головне завдання, яке стоїть перед індустрією пальмової олії, як і раніше, полягає у подоланні негативного сприйняття цього товару та швидкому введенні в дію нового законодавства, а саме законодавства про примусову працю, як майбутню проблему регулювання.

“Законодавство про примусову працю має на нас ще більший вплив, тому що у нас є іноземні робітники в Малайзії. Це також стосується Індонезії, де є працівники, які мігрують з одного регіону в інший”, – сказав він під час брифінгу для ЗМІ, присвяченого викликам та можливостям індустрії пальмової олії у 2024 році.

Нагин сказав, що головне завдання полягає у подоланні негативного сприйняття пальмової олії.

“Ми, як і раніше, глибоко стурбовані, особливо у зв’язку з тим, що EUDR ще не був повністю розглянутий і все ще перебуває на стадії імплементації. Для європейських країн йдеться не про те, що пальмова олія є поганим товаром, а про захист їх власних олій.

“У Європі ріпак, канола та соя сильно субсидуються і не можуть конкурувати з пальмовою олією. Таким чином, єдиний спосіб для них – створити бар’єри для проникнення пальмової олії”.

Генеральний секретар CPOPC д-р Різал Аффанді Лукман заявив, що організація, як і раніше, оптимістично оцінює ціни на сиру пальмову олію, які, як очікується, підтримуватимуться зниженням виробництва, старінням пальмової олії, невизначеністю погодних умов та вимогами до біопалива. Він прогнозує, що ціни коливатимуться в діапазоні від 800 до 1000 доларів США за тонну.

“Раніше, за останні п’ять років, експорт Індонезії на європейський ринок становив близько 15,7%, але зараз він становить від 10% до 11% від загального обсягу нашого експорту. Декілька факторів сприяли цьому зниженню, зокрема, збільшення внутрішнього споживання в Індонезії”.

Різал сказав, що цього року уряд Індонезії ініціював програму виробництва біодизельного палива B35, споживаючи близько 43% національної пальмової олії для виробництва біодизельного палива, що значно вплинуло на обсяг експорту. вказує на стійкий внутрішній попит на пальмову олію. У той час, як попит у Європі, можливо, знижується, загальний попит на пальмову олію залишається високим, особливо на ключових ринках, таких як Індія, Китай та Пакистан, який залишатиметься високим”, – сказав він.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!